Schlepp kábelek, Energialánc

WEBÁRUHÁZ     Our company is Kabel-Ring Ltd. Hungary English language Kábel-Ring Kft. magyar nyelv

Schleppkábel, energialáncElsősorban az iparban kerülnek alkalmazásra az úgynevezett „energialáncok”, azon belül is a legtöbbször az automatizált berendezéseknél. Az energialáncot olyan helyeken használják, ahol két egymáshoz képest elmozduló mechanikus egységet kell „összekábelezni”. Számtalan telepítési formája lehet az energialáncnak. A legegyszerűbb eset (1.kép) amikor a lánc egyik vége rögzítve van az „A” pontban, míg a másik vége jobbra-balra elmozdul az „A” ponthoz képest

Energialánc műanyag

Az energialánc két részből áll. Az egyik a mechanikai rendszer (2.kép) ami többnyire műanyag vagy fém elemekből áll, amibe a kábelek telepíthetők. Kialakításaik sokfélék, gyártóktól és felhasználástól függően.

Energialánc kialakítása

A mechanikus vezető rendszerbe telepített kábelek (3.kép) segítségével lehet elektromos összeköttetés létesíteni a mozgó egységek között.

Energialánc telepített kábelekkel

Cégünk elsősorban az energialáncba építhető kábelek forgalmazásával foglalkozik. A beépíthető kábelek fő tulajdonságai:
- a vezető réz sodrat class 6-os osztályú, extra flexibilis
- érszigetelés és köpenyszigetelés PVC vagy PUR speciális keverék, hogy az igénybevételeknek megfeleljen. Ezek a kábelek jól ellenállnak a mechanikai igénybevételnek, koptató hatásoknak, és az ipari környezetben található vegyi anyagokkal szemben, mint például az olajok.

A schleppkábelek megnevezését illetően pedig nem tudok egyértelmű leírás adni. A gyártók különféle kialakításokat készítenek, melyeket másként neveznek el , de még az azonos felépítésű kábeleknek is eltérő nevei vannak a különféle gyártóknál és forgalmazóknál.

Az általunk forgalmazott schleppkábelekből néhány adatlapját itt megtalálja:

  • SKL-YY    - PVC szigetelésű
  • SKL-YCY    - PVC szigetelésű, árnyékolt
  • SKL-12Y11Y    - Poliuretán szigetelésű
  • SKL-12YC11Y    - Poliuretán szigetelésű, árnyékolt
  • Li12YC11Y-HF    - Poliuretán szigetelésű, árnyékolt, elektronikai